Kundpartner blir en del av Northclean

Genom partnerskapet etablerar sig Northclean i sydvästra delen av Sverige och stärker sitt erbjudande mot privata företagskunder. Förvärvet går helt i linje med Northcleans strategi om att förvärva ledande kvalitetsbolag inom lokalvård och närliggande tjänster i Sverige och Norden. 

KP och NC pressbild

Kundpartner grundades år 2007 och har huvudkontor i Ramlösa utanför Helsingborg. Med ett starkt fokus på privata företagskunder har bolaget haft en väldigt fin tillväxtresa som även resulterat i flertalet branschpriser såsom Årets Branschföretag 2022 i Clean Bright Awards och Di Gasellföretag. Bolaget har idag över 300 anställda och kontor i Malmö, Helsingborg, Kristianstad, Karlskrona, Göteborg och Stockholm.

Kundpartner behåller sitt väletablerade varumärke och sin starka lokala förankring efter förvärvet. Peter Rehnström och Roy Lindqvist, VD respektive vice VD i Kundpartner, fortsätter även som stora ägare i Kundpartner, och kommer fortsätta vara med och driva bolaget framåt tillsammans med Northclean.

”Vi är mycket imponerade av Kundpartners resa och är väldigt glada över att kunna välkomna dem till Northclean. Kundpartner kompletterar Rengörare Näslund på ett bra sätt både kundmässigt och geografiskt. Partnerskapet är mitt i prick för vår strategi och ett mycket viktigt steg i byggandet av Northclean” kommenterar Jan-Olof Backman, styrelseordförande för Northclean.

Kundpartner kompletterar Rengörare Näslund, som blev Northcleans första bolag för ett år sedan, väldigt väl. Både genom en breddning av geografin från Stockholm och Mälardalen till Skåne och västra Sverige samt genom kundexponering från offentliga kunder till privata. Dessutom besitter Kundpartner specialistkompetens inom luftmiljö som Northclean bedömer är ett spännande utvecklingsområde både för Northclean och branschen framåt.

Peter Rehnström, VD och medgrundare på Kundpartner, säger: ”När vi funderade på att ta in en partner var det viktigt för oss att det fina vi har i Kundpartner – starkt varumärke, nära kundrelationer och fantastiska medarbetare – ska behållas precis som tidigare, medan vi skulle få bättre möjligheter för fler affärer. Partnerskapet med Northclean är precis vad vi letade efter och vi är oerhört glada att vi blir en del Northclean och får möjligheten att fortsätta utveckla Kundpartner
som en del av gruppen.”


För mer information, kontakta:
Jan-Olof Backman, styrelseordförande för Northclean, 07 088 374 83
Peter Rehnström, VD för Kundpartner, 07 073 337 43

Northclean bildades våren 2022 när Rengörare Näslund, tillsammans med investmentbolaget Litorina, skapade gruppen. Kärnan i Northclean är de verksamhetsdrivande bolagen som gruppen består av tillsammans med dess drivna entreprenörer och anställda. Bolagen i Northclean arbetar under egna, väletablerade varumärken och fortsätter bygga på styrkorna och etablerade marknadspositionerna som de har. Northclean ägs och drivs i partnerskap med entreprenörerna och anställda, ledningsteam och styrelse samt investmentbolaget Litorina.

Kundpartner har sedan starten 2007 arbetat med personal- och organisationsutveckling i olika former. 2016 startade Kundpartner upp verksamhet inom städ- och servicetjänster. Kundpartner har i dag över 300 medarbetare anställda inom städning med kontor i Malmö, Helsingborg, Kristianstad, Karlskrona, Göteborg och Stockholm. De senaste 5 åren har Kundpartner som ett av tre företag varit i final i Årets Glansföretag – bästa företaget i branschen, utsett av branschtidningen Rent. Kundpartner vann utmärkelsen 2019 och 2022.