Rengörare Näslund blir Northcleans första förvärv

Northclean har idag genomfört sitt första förvärv i Rengörare Näslund. Förvärvet är startskottet för investeringsbolaget Litorinas nya satsning inom facility services.
Rengörare Näslund grundades 1972 och har sedan dess utvecklats till att bli ett av Sveriges ledade städföretag. Bolaget har ett starkt fokus på offentliga kunder inom utbildning, sjukvård och kontor, men erbjuder även tjänster till privata företagskunder och hemstäd till privatpersoner. Rengörare Näslund har cirka 850 anställda och är verksamma i framför allt Stockholm och Mälardalsregionen.

personal

I samband med förvärvet säljer grundaren Peter Westring sitt innehav i Rengörare Näslund, medan övriga ägare, däribland Victor Press (nuvarande styrelseordförande) och ledningen, blir betydande ägare i Northclean och fortsätter även som delägare i Rengörare Näslund. Teamet i Rengörare Näslund, med VD Sunny Quddus i spetsen, fortsätter att driva bolaget.

”Att bli en del av Northclean är en bekräftelse på allt bra vi gjort i över 50 år. Det finns givetvis också en ekonomisk drivkraft – men Northclean vill också utveckla branschen. Vi kan med gott samvete gå med i gruppen” kommenterar Peter Westring, grundare Rengörare Näslund

Investeringsbolaget Litorinas ambition är att bygga en företagsgrupp inom facility service där huvudfokus är lokalvård. I gruppen ska entreprenörsdrivna, lokalt förankrade och fristående bolag ingå. Bolagen i Northclean kommer arbeta under sina egna, väletablerade varumärken och fortsätta bygga på styrkorna och de etablerade marknadspositionerna som de redan har. Northclean kommer att ägas och drivas i partnerskap med entreprenörerna och anställda, ledningsteam och styrelse samt investmentbolaget Litorina.

”Vi ska bygga en ny, rikstäckande branschledare av duktiga entreprenörsdrivna företag. Vi vill genom den här satsningen utmana jättarna i marknaden och erbjuda en annan typ av väg för bolag som vill bli del av ett nytt sammanhang, men samtidigt inte släppa den kärnan som gjort att dem tagit sig dit dem är idag.” säger Kristian Holmström, partner i Litorina och styrelsemedlem i Northclean.


För mer information, kontakta:
Jan-Olof Backman, styrelseordförande för Northclean, 07 088 374 83
Kristian Holmström, partner i Litorina, 07 027 249 54

Northclean bildades våren 2022 när Rengörare Näslund, tillsammans med investmentbolaget Litorina, skapade gruppen. Kärnan i Northclean är de verksamhetsdrivande bolagen som gruppen består av tillsammans med dess drivna entreprenörer och anställda. Bolagen i Northclean arbetar under egna, väletablerade varumärken och fortsätter bygga på styrkorna och etablerade marknadspositionerna som de har. Northclean ägs och drivs i partnerskap med entreprenörerna och anställda, ledningsteam och styrelse samt investmentbolaget Litorina.

Rengörare Näslund grundades 1972 och levererar lokalvård och städtjänster till både privata och offentliga kunder i Stockholm och Mälardalsregionen. Bolaget fokuserar framförallt på offentliga kunder inom utbildning, sjukvård och kontor, men erbjuder även hemstäd till privatpersoner. Rengörare Näslund är ett Svanenlicensierat företag och innehar också certifiering för upprätthållande av arbetskvalitet, miljöarbete och arbetsmiljö. Bolaget är även en auktoriserad serviceentreprenör genom arbetsgivarorganisationen Almega.